Nedjelja, 12 Siječanj 2014 10:58

Radionica izgradnje solarnih kolektora i kompostera

Autor: 
Ocijenite sadržaj
(0 glas)

Sam početak nove godine Žmergo će obilježiti otvaranjem vrata sunčevoj energiji i kompostiranju. Od 24. do 26. siječnja održati će se trodnevna radionica izrade solarnih kolektora i kućnih kompostijera.

zmergo

Udruga Žmergo poziva sve zainteresirane na ovu besplatnu radionicu koja obuhvaća:

· 24.01. petak - učenje samogradnje kućnih kompostijera od 17.00 do 21.00 sati

· 25.-26.01. subota i nedjelja – učenje izrade kolektora za pripremu tople vode od 10.00 do 18.00 sati

· materijali za održavanje radionice te ručak osiguran od strane organizatora

 

Radionica će se održati u Osnovnoj školi Rikard Katalinić Jeretov, Nova cesta 53, Opatija. Broj sudionika obuhvaća 20 osoba odabranih na temelju jednostavne web-prijavnice koju možete naći ovdje. Rok za prijavu na radionicu je nedjelja, 19.01. do ponoći.

Više o radionicama:

Radionica izgradnje kućnog kompostera

Prvi dan sudionici će naučiti kako napraviti vrtni, odnosno balkonski komposter za organski otpad iz kućanstva te što točno obuhvaća taj pojam. Sama izrada je laka i ostvariva uz pomoć dostupnih alata i materijala po pristupačnim cijenama, te ukupni trošak izgradnje kompostera ne prelazi 200 kuna. Ova radionica tako će pružiti priliku zainteresiranima da izrade vlastiti komposter koji će nakon radionice moći ponijeti sa sobom i svakodnevno upotrebljavati!

Radionica izgradnje solarnih kolektora

Drugi i treći dan radionice obuhvaćaju izgradnju kolektora za solarnu pripremu tople vode. Riječ je o jednostavnijoj verziji solarnog kolektora koja se naknadno može nadograđivati i prilagoditi za širu primjenu. Sama izrada kolektora pruža mogućnost značajnih ušteda, a izvediva je uz lako dostupne alate i osnovne tehničke vještine.

Radionica je dio projekta Podrška u prijenosu okolišnih politika – STEP koji financira Europska unija, a provode udruga Žmergo iz Opatije, Zelena akcija iz Zagreba te Eko Pan iz Karlovca. Udruga Žmergo upućuje zainteresirane da prijavnice, kao i više informacija potraže na web stranici www.zmergo.hr .

KLIK IMENIK - SVE U RIJECI U 2 KLIKA

saloni-za-uljepsavanje
trgovine
SVE-ZA-ZDRAVLJE
TEHNICKA-OPREMA
VJENCANJA-&-SVECANOSTI
SVE-ZA-BEBE-DJECU
auto-moto-nautika
SVE-ZA-STANOVANJE
zanati-usluge
hrana-pice-izlasci
KULTURA-SPORT-HOBI
SVE-ZA-TVRTKE-I-OBRTE
TURIZAM-EKOLOGIJA
obrazovanje
AGENCIJE-U-RIJECI
GRAD-I-ZUPANIJA
mediji
FINANCIJE-I-PRAVO