Srijeda, 20 Lipanj 2012 11:01

Kako na kreativan način prenamijenit ili obnoviti stari namještaj i ambalažu!?

Autor: 
Ocijenite sadržaj
(7 glas)

 

Želite novi stol, stolicu, ormarić, a niste pri novcima? Imate hrpu starih cd-eva, disketa, boca, konzervi, staklenki, a ne znate što s njima? Želite se na neki način kreativno izražavati, ali nemate ideja?

 

Bacili ste neki stari ormar i ostalo vam je hrpa ladica, nemojte ih bacati. S malo boje, starog papira ili samoljepljivih tapeta možete im vratiti stari sjaj i od njih napraviti police za knjige, fotografije i slične sitnice u kutu svog dnevnog boravka ili čak ih koristiti kao posudu za cvijeće.

reusing10reusing16

 

Isto tako su vam ostala vrata od ormarića. Uz malo volje možete ga, kao što je prikazano na slici, pretvoriti u predivan novi pladanj. Sve što vam je potrebno su nove ručke i vijak, malo boje i kist te bušilica za napraviti nove rupe na drugoj strani.

reusing13

reusing7

 

 

 

Ako imate stare kofere, a držite ih negdje u ormaru ili na ormaru, izvadite ih van složite jednog na drugog stavite pokraj svoje omiljene stolice za odmaranje i imate novi stolić.

 

 

 

A što s tim starim računalima koja se sve češće gomilaju u našim skladištima. Evo par slike koje prikazuju ljudsku snalažljivost i kreativnost na djelu.

reusing1reusing12

reusing14reusing15

Što se tiče staklenki, konzervi i druge stare ambalaže mogućnosti su ograničene onoliko koliko je i vaša mašta. Stare staklenke možete iskoristiti kao posude za razne sitnice kao naprimjer igračke, kopče za kosu, olovke... Isto tako staklenke daju predivan efekt ako se koriste kao viseće posude za cvijeće kao i stare konzerve koje se mogu koristiti kao posude za cvijeće i za čuvanje raznih sitnica.  

 reusing8reusing4

Stare žlice možete iskoristiti kao efektne ručke na ormarićima ili čak kao držači staklenki za cvijeće kao što je to učinjeno na slici gore. Od majice koju više ne koristitie možete napraviti modernu platnenu torbu. 

 reusing5reusing2

Diskete i cd-evi koji vam više nisu potrebni možete koristiti kao podloške za čaše, a jedan je umjetnik od sakupljenih cd-a napravio ovu zanimljivu stolicu. 

reusing3reusing6

reusing9Stari kotač od bicikla možete objesiti i koristiti kao držač različitih stvari npr. kuhinjskih potrepština u kuhinji ili u skladištu. 

Kao što vidite, mogućnosti su ograničene koliko je i vaša mašta. Prije nego sljedeći put bacite staru kutiju, staklenu bocu ili stolić zapitajte se što biste mogli napraviti od toga. 

 

Zadnja izmjena: Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2012 21:21

KLIK IMENIK - SVE U RIJECI U 2 KLIKA

saloni-za-uljepsavanje
trgovine
SVE-ZA-ZDRAVLJE
TEHNICKA-OPREMA
VJENCANJA-&-SVECANOSTI
SVE-ZA-BEBE-DJECU
auto-moto-nautika
SVE-ZA-STANOVANJE
zanati-usluge
hrana-pice-izlasci
KULTURA-SPORT-HOBI
SVE-ZA-TVRTKE-I-OBRTE
TURIZAM-EKOLOGIJA
obrazovanje
AGENCIJE-U-RIJECI
GRAD-I-ZUPANIJA
mediji
FINANCIJE-I-PRAVO