Srijeda, 28 Ožujak 2012 12:10

Što je to KragRlica? Savršen modni dodatak ili samo prolazni trend

Autor:  Slađana Blagojević
Ocijenite sadržaj
(4 glas)

 

Jedan od novijih modnih trendova ove godine su ovratnici koje su već prošle sezone svjetski dizajneri uključili u svoje zimske kolekcije. Osim što mogu biti dio odjevnog predmeta pojavili  su se ovratnici koji se kao odvojen modni dodatak mogu kombinirati s različitim odjevnim predmetima.

 

 

Jedna od osoba koja izrađuje takve modne dodatke je mlada, talentirana apsolventica Filozofskog fakulteta pod pseudonimom Ana Frank. Svoje unikatne ovratnike nazvala je KragRlica što je zapravo kombinacija riječi krangnica (ovratnika) i ogrlica. Osim što studira i radi KragRlice, ova dizajnerica bavi se čitanjem, pisanjem, dizajnom i fotografijom. Kao što je rekla našoj novinarki Slađani Blagojević za stajling modela, fotografije i obradu pobrine se sama jer tako ne mora dolaziti u sukob s tuđim kreativnim energijama, no uvijek će uvažiti sugestiju bliskih osoba.

 

U nastavku pročitajte ostatak intervjua s dizajnericom KragRlica:

 

Slađana: Otkud ideja za ime, pseudonim?

O: Unaprijed se ograđujem od negativnih konotacija vezanih uz to ime, apstrahiram ga od povijesnih okolnosti i koristim se njime isključivo u kreativne svrhe.

Slađana: Kako to da si se odlučila za izradu kragnica?

O: Ni meni nije baš najjasnije. Jednostavno se dogodilo. Ne mogu reći da je isključivo moja ideja, jer na svjesnoj i podsvjesnoj razini preuzimamo misli i ideje iz okoline koja nas okružuje. Recimo da me kragnomanija nije zaobišla.

Slađana: Inspiriraju te filmovi, koji te je od njih baš potaknuo na to, i možeš li izdvojiti omiljeni?

O: Bilo bi šturo tvrditi da inspiraciju pronalazim samo u filmovima. Početak je vezan za jedan od meni najzanimljivijih filmova Polanskog, Rosemarijinu bebu, koji obiluje stilskim detaljima 60-ih godina, no uvijek se vraćam filmu Plavi Baršun.

Slađana: Kakve materijale najviše voliš. Koje materijale uopće koristiš prilikom izrade?

O: Osnovni materijal koji koristim je koža, razigram ju visećim nastavcima, lancima, čipkom i raznim poluprozirnim tkaninama. Ovisno o efektu kojeg želim postići.

Slađana: Misliš li da će ovaj trend potrajati?

O: Kao trend mogao bi potrajati barem 2-3 godine, no u ovim društvenim okolnostima možda se zadrži i iz praktičnih razloga, jer u ovakvoj krizi pronalaziti odjevne predmete u bakinom ili djedovom ormaru zaista nije skupo rješenje. No s druge strane, postoji mnoštvo stilova koji se međusobno isprepliću i utječu jedni na druge, sve se ubrzano mijenja, reproducira i reciklira, tako da je teško prognozirati bilo što. Možda David Icke razvije teoriju o dubljim, nama ni neslućenim razlozima pokretanja ovog trenda.

Zadnja izmjena: Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2012 21:31

KLIK IMENIK - SVE U RIJECI U 2 KLIKA

saloni-za-uljepsavanje
trgovine
SVE-ZA-ZDRAVLJE
TEHNICKA-OPREMA
VJENCANJA-&-SVECANOSTI
SVE-ZA-BEBE-DJECU
auto-moto-nautika
SVE-ZA-STANOVANJE
zanati-usluge
hrana-pice-izlasci
KULTURA-SPORT-HOBI
SVE-ZA-TVRTKE-I-OBRTE
TURIZAM-EKOLOGIJA
obrazovanje
AGENCIJE-U-RIJECI
GRAD-I-ZUPANIJA
mediji
FINANCIJE-I-PRAVO