rajna-milos-fen

Dugogodišnja ravnateljica gradske ustanove Festival Opatija, Rajna Miloš, nakon što je prije nešto više od godinu dana dala ostavku na tu funkciju zbog snažnog pritiska javnosti koje je bilo iznimno nezadovoljno načinom na koji se godišnje trošilo više od pet milijuna kuna iz gradskog proračuna, odnedavno ima novi posao.

S obzirom na to da nije uspjela u naumu da postane savjetnica novom ravnatelju Festivala Opatije uz godišnju bruto plaću malo iznad 198 tisuća kuna, vratila se u Primorsko-goransku županiju gdje je došla na jednako dobro plaćeno radno mjesto. Na natječaju raspisanom usred sezone godišnjih odmora, 2. kolovoza, zaposlena je na radno mjesto Viša savjetnica za odnose s javnošću i EU programe II u Upravnom odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu kojem se na čelu nalazi Valerij Jurešić čije je zaposlenje u PGŽ-u Ministarstvo uprave već dva puta poništavalo, a u tijeku je sudski spor.

Dobro upućeni najavljivali su takav rasplet još početkom prošle godine s obzirom na to da Rajni Miloš nedostaje još malo vremena do odlaska u mirovinu, no uslijedili su lokalni i regionalni izbori, pa je do zapošljavanja došlo tek iza ljeta. “Samo dvoje kandidata je dostavilo formalno ispravne prijave. To dvoje kandidata je pristupilo pisanoj provjeri znanja, a potom i osobnom intervjuu. Kandidatkinja Rajna Miloš je ostvarila veći broj bodova u tom postupku, te je od Povjerenstva za provedbu natječaja preporučena za to radno mjesto”, odgovorila je na upit Fiuman.hr-a Ermina Duraj, voditeljica Kabineta župana Zlatka Komadine.

“Na spomenutom radnom mjestu Viša savjetnica za odnose s javnošću i EU programe radi službenica Irena Grdinić. Nije otvoreno novo radno mjesto, nego je zbog privremenog povećanja obima posla zaposlena na određeno vrijeme dodatna osoba na to radno mjesto”, dodala je Duraj.

Ukupni bruto mjesečni trošak plaće za Rajnu Miloš iznosi oko 17 tisuća kuna, a uzevši u obzir njezin radni staž, moguće da se radi i o nešto većem iznosu.

“Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu trenutno obavlja rad na šest projekata financiranih iz EU programa, ukupne vrijednosti iznad osamdeset milijuna kuna. Riječ je o projektima Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana, Refresh, Claustra +, Artvision+, Hercultour, te „Integrirani projekt revitalizacije Guvernerova palače i Nugentove kuće u Rijeci.“ Obzirom da je riječ o utrostručenju ranijeg proračuna za kulturu Primorsko-goranske županije, te velikom povećanju obima poslova pojavila se potreba za zapošljavanjem dodatnih službenika. Rajna Miloš je jedna od šest osoba koje su u ovom trenutku na taj način zaposlene u UO za kulturu, sport i tehničku kulturu i radi na projektu Putovima Frankopana te sudjeluje u organizaciji županijskih manifestacija i svečanosti. Plaće svih dodatno zaposlenih djelatnika su u cijelosti financirane iz sredstava EU projekata”, ističu iz županije u objašnjenju njezina zapošljavanja, no od spomenutih šest novih djelatnika samo je Miloš zaposlena kao savjetnica, što joj donosi značajno višu plaću.

Zanimljivo je i osvrnuti se na radni staž Rajne Miloš u posljednjih 20 godina. Od 1998. do 2006. godine bila je ravnateljica Festivala Opatije, a onda smjenom vlasti (gradonačelnik Opatije postaje nezavisni Amir Muzur) ona dobiva otkaz. Nakon toga se odmah zapošljava u Uredu županije PGŽ gdje radi do 2011. godine, kad vlast u Opatiji osvaja SDP, a ona se ponovno vraća na mjesto ravnateljice Festivala Opatije. Zanimljivo je također i kako se njezin novi odlazak iz Festivala otprilike poklapa s izlaskom gradonačelnika Opatije iz redova SDP-a, stranke čiju ona očito veliku potporu uživa, unatoč tome što je njezin rad u posljednje vrijeme na meti brojnih kritika. Zbog čega je Rajna Miloš “pretplaćena” na posao u Festivalu Opatiji i Primorsko-goranskoj županiji uz ogromne plaće ostaje zasad nepoznato javnosti, iako određene indicije postoje.

Let’s block ads! (Why?)

—-
Izvor: Fiuman.hr

Categories: Novosti