djecji-karneval-2017-4

Valentinovo-Opatija

Subota 27. siječnja dan je kad će stariji stati sa strane i dopustiti najmlađima da ih poduče kako se zabavlja. Korzo će taj dan biti velika učionica na otvorenom, predmet Dječja karnevalska povorka, a učit će se pjesmi, plesu, maskiranju u tisuće likova iz mašte, začinjeno s rijekom dječje kreativnosti i veselja.

Dječju karnevalsku povorku najavila je danas Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednica grada Rijeke. Povorka kreće u 13 sati, a u ovoj veseloj i šarenoj gusjenici sudjelovat će više od 4.600 djece u 67 karnevalskih grupa vrtićke i osnovnoškolske dobi. Prije početka povorke prisutne će zagrijati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice na pozornici na Korzu, a na Trgu Republike Hrvatske Prve riječke mažoretkinje. Uz novu Kraljicu Riječkog karnevala Ivu Ciceran te Meštra Tonija, povorku će predvoditi i novi mali vladari Riječkog karnevala – princ Mateo Radaljac i princeza Paola Juranić, te njihovi pratitelji Ivano Šiljac, Elena Kolić, Moreno Zejnić i Nina Draženović.

Povorka će se kretati rutom od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Ex port Delte. Kroz program će nas pratiti voditelji na 3 pozornice duž trase – Ivana Bilen na Trgu Republike Hrvatske, Davor Jurkotić na Korzu, Robert Ivanović na Jelačićevom trgu i Sandra Radiković na 4. pozornici u Ex port Delti.

Za sve koji će ovu subotu doći na Korzo podržati i uživati u kreacijama malih nasljednika Riječkog karnevala, na niz će punkova po centru grada biti organizirano oslikavanje lica, a svi koji ne mogu taj dan doći do Korza, Dječju karnevalsku povorku moći će pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala ili na YouTubeu.

press2-rkd

Najavljeni su i ostali programi Riječkog karnevala do kraja siječnja – u petak 26. siječnja KU Pom-F-Ri u dvorištu Pomorskog fakulteta diže pusta Riječkog karnevala s početkom u 13 sati, od 19 sati najmlađi plešu u Zabavnom parku Zvrk na Maškaranom petku ZVRK1 gdje će se birati i nagrađivati najbolje maske, a ponovno se pleše i u Pašcu na Maškaranim tancima od 21 sat. Pusni tanci va Zamete kreću u subotu 27. siječnja u Domu Zamet od 21 sat, a u nedjelju 28. siječnja održavaju se dvije dječje redute – od 15 sati na Pašcu u Domu Pašac i od 16 sati u Domu Zamet. HNK Ivana pl. Zajca u sklopu svog Kazališnog vrtuljka nudi balet „Ivica i Marica“ 26., 27., 29. i 30. siječnja. Tower Center Rijeka poziva na svoje „Karnevalske radosti u Hoću knjigu“, koje će se sastojati od brojnih karnevalskih radionica, predavanja o cosplayu, prigodnih promocija knjiga te jedne neodoljive retro chic revije odjeće. Prva na rasporedu je radionica oslikavanja lica 27. siječnja 10 sati. Tijekom Karnevala  u izlozima Grada Rijeke (Korzo 16) svakodnevno se može pogledati izložba skulptura Tonya Ambrozicha „Zvončari“.

Ex port Delta i ove je godine glavni koncertni centar uz Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom, a što nas sve očekuje na njenoj pozornici najavila je Darija Šetula iz agencije Promocija. Sezona koncerata koja je već počela prošlog vikenda koncertom popularnog Jole, nastavlja se s još jednom dragom gošćom – Jelenom Rozgom koja će nastupiti u subotu 27. siječnja od 21 sat. U veljači nas očekuje veliki Carnival DJ Session uz headlinera DJ Kevina Saundersona 3. veljače, grupe Vigor i Night Express 10. veljače, a karnevalsku Ex port Deltu zatvara velika završna zabava 11. veljače koja kreće već od 14 sati i traje do kasno u noć. Ulaz na Carnival DJ Session i završnu zabavu je besplatan, a ulaznice za Jelenu Rozgu (30 kn pretprodaja / 40 kn na dan koncerta) i koncert grupa Vigor i Night Express (20 kn pretprodaja / 30 kn na dan koncerta) mogu se kupiti u karnevalskoj kućici na Korzu ili u Dallas Music Shopu ili na ulazu u Ex port Deltu na dane koncerata.

Popis svih karnevalskih grupa možete pogledati u dokumentu DKP2018_grupe.

Let’s block ads! (Why?)

—-
Izvor: Fiuman.hr

Categories: Novosti