Ovoga petka nazdravljamo najstarijem i najpopularnijem alkoholnom piću na svijetu!

9758d59178a9cab56c3068c901386245

Na ovo mnogi, i to s pravom, odmahuju rukom i dodaju da je svaki dan dobar za proslavu i za osvježavanje pivom, pa da zašto bi postojao poseban Dan piva. Ali postoji, ne jedan nego više njih. U nizu zemalja, naime, postoje nacionalni dani piva, a  prvi petak u kolovozu, obilježava se kao Međunarodni dan piva.

Slavi se službeno u 207 gradova, 50 zemalja i na 6 kontinenata, a od ove godine i Rijeka po prvi puta ima svoga predstavnika – Tunel kao 208. grad na svijetu obilježava ovaj “praznik” te vas povodom Svjetskog dana piva časti s 25% nižom cijenom ovog napitka i to tijekom cijelog dana.
Glavni ciljevi Svjetskog dana piva su:
 – Okupiti prijatelje i poznanike i uživati u okusu piva
 – Slaviti one koji su proizveli i poslužili pivo
 – Ujediniti svjetske pivopije slaveći piva svih nacionalnosti u istom danu.

resize

Kako slaviti Svjetski dan piva?
 – Pij dobro pivo s dobrim prijateljima! – piti pivo je najvažniji dio slavlja, a najbolje ide uz razgovor zato pozovi i dovuci prijatelje u Tunel gdje vas uz pivo čekaju slane grickalice i dobra muzika.
 – Pokloni pivo! – dobro je poznata činjenica da pivo ima bolji okus kada netko drugi plaća tako da je tradicija za Svjetski dan piva častiti svoje prijatelje i primati pivo od njih zauzvrat.
 – Uživaj pivo iz drugih zemalja i kultura! – toliko je piva na svijetu i različitih novih okusa, budi pustolovan i probaj nešto novo.
 – Zahvali se svojoj pivovari, pivaru, barmenu, konobaru! – tisuće muškaraca i žena diljem svijeta posvetili su svoje živote raznolikosti piva koje imamo na raspolaganju i važno je da ti ljudi znaju da smo im zahvalni (napiši poruku, pusti napojnicu ili samo reci hvala).
Pij malo, pij dobro, pij odgovorno! 🙂